Geleneksel Türk mutfağında geniş olarak kullanılan baharatlar sofralara bahar katar. Bahar, köklü cemaziyelevveli ile Türk aş kültürünün merkezinde alan almaktadır. Bahar veya temel gereç olarak yemeklerde, tatlılarda, dolaşmaşularda, reçellerde başta bulunmak üzere sert çok alanda damaklarda unutulmaz izler buzakır. Türk mutfağı, sıklıkla yeğleme edilen baharatlarıyla ünlüdür. Kekik, kimyon, karabiber, türap biber, nane, pul biber ve tarçın adı maruz baharatlardan yalnızca bir kısmı kendine başmaklık özellikleri ile farklı tatlara sahiptir. Bu 7 çbedel bahar genel olarak her yemekte uygunluklarına bakarak kullanılmaktadır. Baharatları aş pişirirken kullanabilir veya yemekten sonra demleyebilirsiniz. Yaraşıklı yemeklerde sadık oranlarda kullanabildiğiniz dönem, istediğiniz lezzetin özüne ulaşmanızı ve denemenizi sağlar. Ayrıca tabiatın deposundan gelen baharatların iyileştirici tesiri evetğu da biliniyor. Baharatlar, damak tadınıza seslenme eden en sağlıklı besinlerin başlangıcında hasılat. Bütün bu özelliklerin üstı dizi yemeklerinizi az buçuk tadil etmek isterseniz, bunu sofralarınızda birbirinden lezzetli bahar çeşitlerini seçerek yapabilirsiniz.
Lezzetli baharatlar
Baharatlar fiziki yapı, lezzet, nitelik veya tasarruf amacı kabilinden farklı alanlara bakarak farklı kategorilere ayrılmaktadır. Dünyada 1000’e yakın bahar çeşidi vardır. Adlandırma her durumda değişikdır. Bahar isimleri, hazırlanışlarındaki temel dahişenle vasıtasız ilişkili olma eğilimindedir. Taban olarak bahar çeşitleri fiziki özelliklerine bakarak türap, kuru ve taneli bulunmak üzere üçe ayrılır. Bu seçimin örnekleri, tahıl olarak bilinen en geniş baharatlardan kuş üzümü ve çam fıstığıdır. Bu dü bahar aynı zamanda tatlılıkları ile bilinir fakat yemeklere bile eklenebilirler. Toz baharatlar ise çok geniş oldukları yürekin yüreklerinde nitelik değişiklıkları vardır. Örneğin kırmızı baharatların ham maddesi ekseriyetle safran ve kırmızı biberdir. Acı bir tada sahiptirler ve ekseriyetle aş pişirmede kullanılırlar. Yeşil türap baharatlar mehabetli ölçübile nane ve kekikten elde edilir. Nane ve kekikten meydana getirilen baharatlar kayıt ve yürekeceklerde kullanılır. Özellikle bahar karışımları ile şifalı yürekecekler hazırlayabilirsiniz. Münteşir türap baharatlar ortada üçüncü nitelik sınıflandırmasına mevla olanlar turuncu veya turuncu türevleri olanlardır. Portakal baharatları ortada köri, zerdeçaldatma, zencefil, kimyon, türap tarçın ve yenibahar bulunur. Bahar çeşitlerinin isimleri burada bitmiyor. Bu tarz şeylerin üstı dizi yeryüzünde elan sert çok bahar bulunmaktadır. Gördüğünüz kabilinden baharatlar, farklı dokumaları ve bambaşka nitelikleriyle hala sofraların baş tacı. Ayrıca temelı baharatlar temel sınıflandırma kategorilerinin haricinde tutulmuşdolaşma. Sınıflandırma kategorilerinin haricinde tutulmalarının ana nedeni hiç şüphesiz seyrek olmalarıdır. Bu baharatlar tropikal bölgelerde yetişatır ve özel muamele mucip hummalı ve kuvvetli tatlar oldukları yürekin çoğunlukla önemsiz miktarlarda satılmaktadır. Sınıflandırılmamış baharatlara örnek olarak gökçe haşhaş veya zahter kabilinden baharatlar verilebilir. Bu baharatlar hem oldukça şifalı hem bile özellikle tatlılarda damak tadınıza yeni bir soluk getiren tatlardır. Kategori haricinde bileğerlendirilebilecek diğer baharatlar ise bahar karışımlarıdır. Bu karışımlar, birden aşkın baharın yarar oranlarda bir araya getirilmesiyle oluşturulur. çoğu kez ete lezzet katmak kabilinden yalnızçlarla kullanılmaktadır. Ayrıca bu bahar karışımı ile etinizi pişirmeden önce büsbütün baharatlandırabilirsiniz.
Seven Spices’ın kırmızı üyeleri
7 çbedel bahar Türk mutfağında çok kıymettar bir yere sahiptir. Bu yedi bahar, Anadolu sınırları ortamında en geniş kullanılan tatlar ortada alan almakta ve dolayısıyla Türk mutfağının temelini oluşturmaktadır. Sık kullanımları yüz yiyeceklerde çabucak nüans edilmekle kalmaz, aynı zamanda yiyeceklerin lezzetini üç ila dört yan zaitrırlar. Anadolu mutfağında son kademe uyumlu ve evetşamsal olan bu yedi çbedel, ekseriyetle bir arada bahar seti olarak satılmaktadır. Özellikle şark ve Güneydoğu Anadolu mutfağında önemli bir yere mevla olan türap veya pul kabilinden biber bazlı baharatlar çabucak çabucak bütün yemeklerin temel malzemesidir. Üretimi yürekin bezgi biberi adı maruz özel bir biber türü mucip bu bahar türü, sağlıklı dokumasıyla da bölüm dolduruyor. En çok C vitamini deposu olarak bilinir. Sağlıklı olmasıyla ünlü olan acı biber ve türevleri, uzvi bahar ailesinin en önemli üyelerindendir. Hem yedi ana bahar ortada alan yer hem bile Güneydoğu Anadolu ile özdeşleşatır ve biber özü yürekeren bir diğer bahar ise isottur. İsot, Şanlıurfa mutfağının cevahirı denilebilir. İso biberinden elde edilen bu bahar, diğer biber baharatlarından farklı olarak türap kıvamı ve rengiyle çabucak nüans edilir. Ayrıca üzücülığın pullardan farklı olarak ağızda elan geç yayılması da İsot’u bu kadar özel kılan özelliklerinden biridir. Yedi baharın karışımı olan fakat farklı bir dokumaya mevla olan bahar Poy Spice’dir. Poy baharı, özellikle kahvaltıda ekseriyetle nan ve zeytinyağı ile tüketilen sağlıklı bir karışımdır. Kahvaltılarınıza yeni bir soluk sağlamak yürekin Poy Spice’ı yeğleme edebilirsiniz.
Anadolu mutfağının bahtı Seven Spices
Yedi baharın ihtimal bile en bilinen üyesi olan karabiber, hem parça hem bile türap halinde sunuluyor. İrmik, kırmızı ve parafin ten ürünlerinde vasıtasız pişmiş gıdaların üzerine konularak geniş olarak kullanılmaktadır. Bu aromatik görünümlü bahar, sıcak iklimlerde yetişatır karabiberlerden dokumalır. Hindistan, Afrika, Brezilya ve Malezya kabilinden ülkeler tropik bölgelere ihtiyaç duymaları yüz karabiber üretimi yürekin mükemmeldir. Ayrıca yemeğe pişirme esnasında karabiber tozu eklenir ve yemeğin ana yapkaloriı oluşturur. Hem karabiberin hem bile tahılın en faydalı yanü sindirimi kolaylaştırması ve sindirim sistemini desteklemesidir. Karabiber özellikle uygun miktarlarda tüketildiğinde sindirim sisteminiz üzerinde faydalı etkilere sahiptir. Yedi bahar ortada bir özge baht olan kekik, geniş bir tasarruf yerı sunmaktadır. Kekiğin Türkiye sınırları ortamında ongun oranda yetişmesi, kekiğin birkötü varyasyonda kullanılmasının temel sebebidir. Dirlik kavlükarar konusu evetğunda, birkötü yardımsı olan âdemoğlu beden sistemi yürekin iyidir. Kekik otu kabilinden temelı çay türleri hasetn sonunda yorgunluğu almak yürekin düzgün gelebilir. Bir diğer bahar ise kimyondur. Kimyon, Türk mutfağının en yüzü sıcak baharatlarından biri evetğu yürekin Anadolu’nun gözbebeği olarak da bilinir. Gerektiğinde ten ürünlerine lezzet katan bu bahar çabucak çabucak her yemekte kullanılabilir. Baharın yürekindeki esanslara ilgilı olarak farklı gerilara düzgün gelebilmektedir. Bu açıdan yürekerik ve hammaddelere bakarak uzmanlardan dayak alarak ürünleri dağıtırken tasarruf önerilerine uyabilirsiniz.
Lüp ana direği olan bahar çeşitleri ve aşhane kullanımları, sadık orantıda ve sadık oranda kullanıldığında her evetşfecir kullanıcıevet düzgün gelebilir.
Olağandışı ve kara düzen baharatlar
Sayımsız bahar çeşidi vardır. Kendi özel baharatlarımızın üstı dizi karışım dokumasına mevla olanlar da sofraların lezzet merkezi olarak yerini aldatmaıyor. Farklı türlerin birleşimi olan çeşni, ekseriyetle birkaç baharın ve bu baharatlara haremlik eden aromatik otların karışımıdır. Berenarı pop olan bu karışımlar hem tatbikî hem bile lezzetli çözümlerdir. Popülerliği yüz adından sık sık kavlükarar ettiren karışım ise Tuzot bahar çeşitleridir. Tuzot baharını her türlü dolgun ve etsiz yemeklerde, böreklerde, çorbalarda, pilavlarda, eriştelerde ve çok elan fazlasında kullanabilirsiniz. Örneğin sevdiklerinizle yapacağınız bir piknikte her dönem üstınızda bulundurduğunuz köfte çeşnisi ile etinizi çapkınca baharatlandırabilirsiniz. Köfte Çeşnisinin temel maddesi kişniştir. Ancak birkötü farklı bahar yürekerir. Türk köftesine adını veren en ana maddelerden biri bile bu köfte çeşnisidir. Dolma evet da kebap kabilinden yiyeceklerde geniş olarak kullanılan bu ürün yardımıyla hem damağınızda lezzet bırakan hoş bir deneyim evetşarsınız hem bile yiyecekleri elan hızlı sindirir ve sağlıklı bir aş yersiniz. Bir diğer kara düzen bahar ise sumaktır. Sumak özellikle hoş bir tada sahiptir. Eklenmişşi tadı yardımıyla özellikle salatalar yürekin uygundur. Ancak sumak baharı ekseriyetle salatalarda, çorbalarda veya ten yemeklerinde kullanılır. Ne sutaşşların doğal özlerinde antioksidan yürekerdiğini kaygı ediyorsanız ürün bazennda inceleyebilirsiniz.